IZLETI

Loro Park

V soboto, 18. 2. smo se odpravili na obisk enega najlepših živalskih vrtov v Evropi. Park je narejen v stilu in s pridihom indonezijske kulture in arhitekture. V živalskem vrtu domuje veliko različnih vrst živali, kot so različne vrste papig, levi, tigri, pingvini itd., vendar velika večina obiskovalcev pride v park zato, da bi si ogledali predstave ork, delfinov in morskih levov. Naš dan se je začel s krajšim sprehodom do mestne postaje, kjer nas je pobral mestni vlakec. Ta nas je nato odpeljal prav do vhoda v park.

Takoj ko smo vstopili v park, smo bili navdušeni, saj nihče od nas še ni bil priča takemu kraju, kot je bil ta. Vsi smo se najbolj veselili nastopov živali, a smo si kljub temu najprej ogledali še precejšen del živalskega vrta, ki je prečudovit.

Kmalu so se začele predstave in vsi smo hiteli, da bi si zagotovili najboljše sedeže. Najprej so nas navdušile orke s svojo velikostjo in elegantnostjo, kmalu za tem smo odšli do delfinov, ki so nas s svojimi akrobatskimi sposobnostmi očarali, za konec pa smo si ogledali še igrive morske leve.

Loro park nam bo vsem ostal v spominu kot ena najlepših izkušenj na otoku, saj nas je s svojo edinstvenostjo in eleganco popolnoma prevzel.

VAS MASCA IN VULKAN EL TEIDE

Na našo drugo prosto soboto, 24. 2. 2018, smo odšli na enodnevni organiziran izlet v manjšo vasico Masca in do vznožja vulkana El Teide.

Ob 9. 30 uri zjutraj smo se zbrali in se z avtobusom odpeljali proti vulkanu El Teide. Na poti smo se ustavili na več razglednih točkah in občudovali lepote otoka Tenerifa.
Najprej smo si ogledali prelepo vasico Masca, ki leži v samem osrčju nacionalnega parka El Teide, na 2000m nadmorske višine. Imeli smo dovolj časa, da se sprehodimo mimo starodavnih kamnitih hiš in občudujemo lepoto vasice.

Sledila je zavita pot proti najvišjemu vrhu Španije, El Teidu, ki velja tudi za tretji najvišji vulkan na svetu. Z avtobusom smo se odpeljali do vznožja vulkana, kjer smo imeli dovolj časa za kosilo in ogled čudovito okolice.

V hotel smo se vrnili utrujeni, a navdušeni in polni novih vtisov. Prepričani smi, da bi si moral prav vsak obiskovalec Tenerifa ogledati vasico Masca in vulkan El Teide.

PROSTI ČAS

Čeprav nam je bilo izobraževanje na akademiji zelo všeč, smo najbolj uživali v prostem času. Na otoku smo lahko počeli nešteto stvari, npr. kopanje v bazenu, obiskovanje plaž, nakupovanje, sprehajanje ali pa samo druženje v sobah.

 

Žal je bila voda za kopanje premrzla, vendar smo na plažah vseeno uživali v toplem, sončnem vremenu.

 

Nakupovanje je bilo, vsaj nam dekletom, ena najljubših prostočasnih dejavnosti. Potepanje po manjših trgovinicah, izbiranje spominkov za družino in prijatelje, klepetanje ob kavi so bili sestavni del naših popoldnevov.

 

Obiskali smo Siam park, ki je eden izmed najboljših – če ne najboljši – vodnih parkov v Evropi. Tam smo bili skoraj cel dan. Čeprav je ravno tisti dan deževalo, smo se imeli lepo in uspelo nam je obiskati vse atrakcije.